top of page
Ray of Light_edited.png

OM OSS

Om oss på Efter en abort

"Efter en Abort" startades av den ideella organisationen Livsval efter en modell i Finland som heter ItuProjekti.

 

I mars 2018 bjöd vi in grundarna av ItuProjekti  till Sverige för att berätta om sin verksamhet. De berättade om sin mottagning i Tammerfors i Finland som är en plats där man stöttar kvinnor i kris som är oplanerat gravida samt erbjuder terapi till kvinnor som mår dåligt efter att man gjort en abort. All verksamhet är konfidentiell och kostnadsfri. Det utgår ifrån en modell där kvinnor hjälper kvinnor. 

Terapin utgår från en modell för kristerapi , "Journey", som det engelska företaget Care Confidential har skapat. Det är totalt tio träffar (om man räknar med det första samtalet då kvinnan söker hjälp), då man utforskar olika känslor och tankar. Bland annat får man utrymme för att berätta sin historia, få utlopp för  ilska och sorg,  vi pratar även om exempelvis förlåtelse, acceptans och hur man gör för att gå vidare. Målet är att erbjuda en trygg miljö där man kan möta sina egna erfarenheter och tankar och känslor i anslutning till aborten. 

Många kvinnor i Sverige lider i det tysta utan att få utrymme att sörja och bearbeta sina känslor, och vi ville skapa en plats där vi kunde, likt ItuProjekti, erbjuda kostnadsfria och konfidentiella samtal till dem. På så sätt föddes idén 2018, då två av oss genast gick utbildningen i Tammerfors. Senare samma år arbetades materialet om och översattes för att passa både för enskilda videosessioner, enskilda samtal samt gruppterapi. Tidigt år 2019 satte vi igång och har i dag flera terapeuter runt om i Sverige som gått utbildningen och anslutit sig till EA. 

 

Vi har, utöver denna terapi, även en mottagning online för kvinnor som är oplanerat gravida som behöver samtalsstöd.

Vi som arbetar på EA är kristna. Det betyder att det finns plats att prata om andlighet och Gud om man vill,  men man måste inte vara kristen eller prata om Gud när man träffar oss. 

Vi är en ideell organisation där kvinnor hjälper kvinnor. Det betyder att terapeuterna som du träffar hos oss har olika (relevanta) akademiska bakgrunder, men de har alla gått utbildningen till Journey-terapeuter för att kunna leda grupper och enskilda samtal i enlighet med den.

Läs mer om terapin här.

ANSLUT DIG TILL EA

Vill du gå utbildningen och arbeta hos oss, eller vill du ingå i vårt nätverk? Behovet är stort och arbetarna är för få, du behövs!

Ska du arbeta som terapeut på EA så måste du gå utbildningentill journey-terapeut. Den ges efter behov några gånger per år. Vi vill även att du är utbildad sjuksköterska, samtalsterapeut, psykolog, socionom, själavårdare, präst eller pastor, eller har en liknande relevant akademisk utbildning som grund.

 

Alla som arbetar på EA är kristna, och fastän man inte behöver vara kristen för att söka hjälp hos oss, så behöver du som arbetar med EA/är ansluten till oss, ha en kristen värdegrund. 

Kontakta gärna oss så berättar vi mer!

bottom of page