top of page
Woman with Tattoos

BERÄTTELSER

Personliga berättelser

"Jag är så tacksam för all hjälp jag har fått med att bearbeta sorg, skuldkänslor, ilska och ältande efter min abort. Att kämpa sig igenom de 10 stegen var så värt det. Stundtals var det tungt men jag tror inte jag hade kommit så långt om jag inte hade gjort det. Sorgen idag finns kvar men jag tänker på det mer sällan och om det kommer så har jag lärt mig att inte låta det hänga kvar så länge. Det finns så mycket glädje i livet och det kan jag njuta av igen. Idag vet jag att jag hade gjort ett annat val. Tack för all hjälp! ❤️"

Kvinna 40 år

"Abort är för mig inte bara ett val över min egen kropp och framtid utan också ett val om en annan människa -
en blivande familjemedlem - ska få leva eller dö. Jag blev oplanerat gravid 2018 då jag var 20 år och gjorde en abort utifrån vad jag trodde var förnuftigast då, men jag gick emot mitt hjärta och det ledde till att jag strax efter aborten gick in på en destruktiv väg. När killen som hade gjort mig gravid lämnade mig var jag på en mycket mörk plats och jag ville avsluta mitt liv. Jag tog kontakt med EA och fick där hjälp att förstå och bena ut mina känslor samt redskap att hantera dem. Det
har hjälpt mig till att idag bära på sorgen som den starka kvinna jag alltid velat vara."

Kvinna 22 år

"...Då trodde jag att det var den bästa lösningen för mig och mitt barn, men aborten gjorde ändå inte att graviditeten försvann. Jag gick igenom förlusten, självanklagelser och ältade alla ”om”, om och om igen. Att fundera på alla ”om jag hade…” var väldigt slitsamt, men jag fick inget slut på det. När jag  bestämde mig för abort så trodde jag att jag efteråt skulle kunna fortsätta livet som normalt, men där hade jag fel. Det tog två år för mig att bearbeta aborten och av den tiden var jag sjukskriven ungefär ett halvår för som en följd av aborten insjuknade jag i svår depression... Jag fick ordning på mitt liv via sjukvården och terapin på EA."

Kvinna 32

"Jag är tacksam för att jag har haft möjlighet att få bearbeta aborten. EA och programmet som jag har genomgått har gett mig vishet och andlig säkerhet att kunna hantera den dolda och djupa smärtan som jag kände i mitt liv. Jag hade tidigare inte förstått all ut den påverkan som aborten hade på mig.”

Kvinna 49

"Jag kan nu drömma och hoppas på bra saker. Förändringen inuti mig har fått externa saker att förändras. Jag tror nu att framtiden har mycket att erbjuda och jag är tacksam för att få den. ”

Kvinna 48 år
 

bottom of page